Rawkoll gör jobbet. Dygnet runt.

DET HÄR ÄR RAWKOLL.

Ett obegränsat antal fastigheter och anläggningar bildar ett nätverk där varje fastighet har en wifi-anslutning. Varje fastighet utrustas med trådlösa sensorer som bevakar och kontrollerar de funktioner som valts för anläggningen.

Ett webbaserat övervakningssystem övervakar och manövrerar sedan nätverket ända ner på objektnivå. Minska eller öka energiåtgången, se öppna fönster eller tidigt upptäcka en vattenläcka. I grundtjänsten ingår alltid information och larmtjänst till valda funktioner där det vid larm skickas pushnotis eller sms och e-post till de användare som angetts som mottagare.

Rawkoll är främst framtagen för företag som behöver effektivisera sina anläggningar och där fastigheter, lokaler eller rum bildar en form av nätverk. Det kan exempelvis vara en företagsanläggning, en stugby eller butikslokaler i en butikskedja. Nätverket kan vara geografiskt obegränsat och till och med omfatta olika värdsdelar.

 

SÅ HÄR ENKELT FÅR DU RAWKOLL.

Varje fastighet förses med en kommunikationscentral.

I varje fastighet installeras en förprogrammerad kommunikationscentral med uppkoppling mot wifi. Centralen är inte mycket större än en mobiltelefon och ansluts med stickkontakt i ett vanligt 230 V uttag.

Trådlösa sensorer monteras.

Enligt medföljande beskrivning monteras anläggningens sensorer i anläggningen. Många av enhet­erna monteras snabbt och enkelt med självhäftande tejp tack vare den ytterst låga vikt som våra produkter har. För de flesta funktioner krävs inga förkunskaper för installation. Det kan och får vem som helst göra. I det fall det krävs arbete i elnätet måste alltid behörig elektriker anlitas.

Klart. Anläggningen kan driftsättas.

Nu kan du logga in och se din anläggning via vårt web­baserade gränssnitt. Det är också där du konfigurerar och gör dina anpassningar av systemet. Hädanefter kan all kontakt med kommunikationscentralen ske via smartphone eller dator

GRUNDTJÄNST.

 • Uppkoppling mot wifi med central övervakning via webbaserat gränssnitt.
 • Larmfunktion ingår som standard och kan utnyttjas tillsammans med de flesta av Rawkolls funktioner. Vid larm skickas pushnotis eller sms och e-post till de användare som registrerats som mottagare.
 • Samtliga funktioner kan styras via webb. Vissa funktioner kan även kompletteras med knapp/brytare i fastighet.

EXEMPEL PÅ FUNKTIONER.

 • Automatisk styrning och temperaturreglering av innetemperaturen ger full kontroll på energikostnaderna.
 • Hemma/borta via bokningssystem styr automatiskt inomhusklimatet efter fastighetens bokningar.
 • Automatisk inom- och utomhusbelysning styr hela eller delar av fastighetens belysning.
 • Läckagevakt larmar om vattenläcka så du kan förhindra en större vattenskada.
 • Frostskydd för vatten och avlopp kopplas till värmekabel och styr med automatik värmekabelns av- och påslag.
 • Skalskydd på fastigheten försäkrar dig om att fönster och dörrar är stängda.
 • Rörelsesvakt som komplement till skalskydd eller som styrning för belysningsfunktionen tänd/släck.
 • Driftlogg med utförlig information, historik, status vid driftstörning och många andra smarta funktioner.
 • Brandvarnare ansluts till vår larmtjänst och systemet övervakar funktionen och varnar i god tid om batteribyte eller om något inte fungerar som det ska.
 • Övervakning av kritiska funktioner ­minskar risk för större driftstopp.

KONTAKTA OSS

 Tveka inte att kontakta oss om du blir nyfiken på vårt trådlösa system. Kan det på riktigt vara så enkelt och kan jag verkligen lita på att grejerna fungerar och löser mina problem?